Pikkumies nukkui eilen kapaloituna ensimmäisen pätkän yöllä tosi sikeästi. Nukkui nelisen tuntia ja kun sitten vaihdoin vaipan, sekin oli melkein tyhjä. Syötön jälkeen seuraava pätkä olikin sitten vaikeampi, vauva nukkui vain pari tuntia ja siitäkin ison osan aikaa ähelsi ja heilui. Lopulta sai kätensä pois kapalosta, enkä kapaloinut uudelleen kun ei tuntunut olevan kapalosta siinä kohtaa hyötyä enää. Oli todella hermostunut. Koko aamuyö ja aamu meni sitten huonosti ja pienissä pätkissä nukkuen. Pikkuinen myös pulautteli enemmän kuin aiemmin. Kahdeksan aikoihin nousin sitten ylös pikkuisen kanssa, ensin heijasin ja sitten koitin laittaa sitteriin joka on nostettu vähän pääpuolelta koholle. Sitteriin pikkuinen nukahti ja nukkui varmaankin tunnin verran. Sen jälkeen pikkumies on nukkunut lyhyitä pätkiä, kitissyt ja äheltänyt, syönyt ja puklaillut.

Soitin yksityiselle lääkäriasemalle ja varasin Pirkon suosittelemalle lääkärille ajan. Tämä lääkäri on erikoistunut lasten ruuansulatusvaivoihin sekä allergioihin ja ilmeisesti tietää myös esim. tästä refluksista enemmän kuin normilääkäri. Aika on ensi viikon tiistaina ja toivottavasti saadaan silloin jotain selvyyttä asiaan. Jos syy vaivaisuudelle löytyy, on mahdollista myös, että vaivaan löytyy myös lääke. Voihan olla, että ei ole mitään syytä tai että lääkäri toteaa tämän olevan normaalia ja kuuluvan vauvaikään, mutta ainakin refluksioirelistasta löytyvät oireet ovat kaikki myös oman pikkuiseni oirelistalla. Refluksioireet voivat sitten johtua useista syistä esim. allergiasta, refluksitaudista tai rakenteellisista seikoista.

Tutustuin myös Ifolorin sivuilla erilaisiin kortteihin. Ajatuksena on siis lähettää kaikille omille ja vauvan isän puolen sukulaisille valokuvakortti, jossa on vauvan nimi. Koska nimiäisiä ei pidetä, vauvan nimi sitten paljastettaisiin tällä tavoin sukulaisille. Päädyin A4-kokoiseen Jättikorttiin. Teetän kaikille lähisukulaisille ja kummeille jättikortit, jossa on vauvan kuva sekä koko nimi. Ajattelin, että kummeilla voisi olla myös taittokortti, jonka sisälle voisi laittaa esim. "kummitodistuksen". Korttivaihtoehtoja ifolorin sivuilla oli useita, ja niistä tulee hauskan näköisiä kun on vähän koristelua mukana. Ajattelin, että tuollaisen ison kortin voi joku haluta laittaa vaikka seinälle. Korttimalleista ajattelin jotain tällaista.

Tänään on väsyttänyt jonkin verran, yö oli niin katkonainen ja kaksi viimeistä iltaa ovat olleet poikkeuksellisen hankalat. Huomaan kuitenkin, että on mahdoton nukkua nyt päivälläkään vaikka vauva onkin jonkin verran nukkunut. Pikkumiehen uni on niin katkonaista, etten itse ehdi saada edes unta ennen kuin pikkuinen taas ähisee tai kitisee. Toivottavasti ensi yö on helpompi, ajattelin kokeilla illalla taas kapaloa josko se rauhoittaisi edes osaksi yötä.

Ystäväni soitti myös tänään, hänellä on pikkuisen isompi vauva. Vaihdoimme kuulumisia ja myös kävimme omia haasteitamme läpi. Joskus tuntuu helpottavalta kuulla miten parisuhteessakin lapsiperhearki voi olla haastavaa. Ystäväni kanssa meillä on tapana puhua asioiden oikeilla nimillä ja kiitinkin häntä että muistuttaa minua minkälaisilta haasteilta vältyn kun olen yksinhuoltaja. Me siis puhumme toisillemme huumorilla ja pyrimme nauramaan asioillemme, en siis häntä loukannut kommentillani. Mutta onhan se oikeastikin niin, että tässä yksinhuoltaja-arjessa päätökset asioista teen itse, en voi syyttää mistään ketään muuta eikä toisaaltaan tarvitse ottaa huomioon kuin itsensä ja pikkumies. Omat haasteensa tässä on, mutta voin myös arvostaa itseäni kun on ollut sisua jaksaa ja selvitä tästä kaikesta. Ystäväni on tulossa vanhalle kotipaikkakunnalleen useammaksi päiväksi ensi viikolla, toivottavasti ehtii silloin tulla kyläilemään. On ollut häntä ikävä ja on kiva nähdä pitkästä aikaa.