Tuntuu pikkuisen vaikealta juuri nyt. Sekä henkisesti että fyysisesti. Hartiat ja selkä jumittaa (sohva ei ole sänky), maha painaa ja alavatsassa on kipuja. Nukkuminen on hankalaa ja lisäksi käännyn unissani jatkuvasti selälleen. Selällään raajat puutuvat ja olen lukenut, ettei se ole muutenkaan suositeltava asento. Lisäksi minut on vallannut armoton väsymys, joka päivä on otettava päikkärit ja muutenkin väsyttää koko ajan. Henkisesti ollaan taas vuoristoradan alamäessä; itkettää, surettaa... Eikö tämä fiilis voisi mennä ohi jo. 

En jaksanut tänään mennä kaupungille, yritän mennä sinne huomenna. Tämän päivän suunnitelmissa on pakata lisää muuttoa varten. Tavoite on saada ainakin viisi muuttolaatikkoa täyteen. Jonkin verran on vielä keittiökamaa pakkaamatta, lisäksi ajattelin pakata paperikasseissa olevaa tavaraa kuten joulukoristeet paremmin laatikoihin. Olen nyt yrittänyt totuttautua ajatukseen, etten olekaan jouluna uudessa kodissa. Eilen remontti oli edennyt yhden maalatun katon verran, sekin oli ikäänkuin ekstrajuttu, joka tuli tarpeen pohjatöiden aikana. Tänään alkaa ilmeisesti maalattavan tapetin laitto, pinta-alaa on paljon, mutta tapetti on leveää, joten tavallista tapettia nopeampaa asentaa. Pikkuhiljaa eteenpäin...

Vauva pitää mahassa elämää, välillä tunne on tasaista muljumista, välillä selkeämpiä potkuja tai iskuja. En ole pystynyt tunnistamaan mistä ruumiinosista kulloinkin on kyse, liikettä tuntuu mielestäni tasaisesti joka puolella. Muutama viikko sitten ultrattaessa vauva oli pää alaspäin, nyt on vaikea sanoa. Luulen, että kaikki liikkeet tuntuvat nyt. Olisi kiva tietää minkä kokoinen vauva on nyt.