Tein tänä aamuna raskaustestin, ikäänkuin varmistaakseni, että olen edelleen raskaana. Joku sanokoon minua hölmöksi, ja ehkä olenkin. Oli vaan jotenkin helpottavaa tuijottaa niitä kahta viivaa tikussa. Kun lasketaan viimeisistä menkoista, tänään tuli täyteen raskausviikko 6 ja lähdetään eteenpäin, viikkoa seitsemän. Alkion pitäisi olla nyt noin kuusi milliä pitkä ja sydämen lyödä jo kiivasta tahtia.

Ostettiin eilen laatikollinen mansikoita, perkasin ne sitten siinä illalla ja tein niistä survosta. Pakkaseen sain 13 rasiallista, joten eiköhän se riitä seuraavaksi vuodeksi. Viime vuotisia rasioita on vielä kolme jäljellä. Viime aikoina onkin syöty "vanhoja" rasioita tyhjäksi ahkerasti lettujen kanssa, torttupohjan päällä ja maustamattoman jogurtin kanssa. Ajattelin ostaa vielä vadelmia pakkasta varten ja mustikoitakin voisi käydä tänä vuonna poimimassa, vaikka onkin luvannut huonoa mustikkavuotta. Sieniä on paljon vielä jäljellä muutaman hyvän sienivuoden jälkeen. Suppilovahveroita on kuivattuna vaikka kuinka ja pakkasesta löytyy vielä jonkin verran kanttarellia. Jotenkin noita sieniä tulee syötyä tosi säästellen aina kun jotenkin tuntuu, että ne loppuvat kesken. Varsinkin kanttarellit ovat henkilökohtaisia lemppareitani, joten niitä tulee säästeltyä. Moni on luopunut kokonaan marjojen säilömisestä kun kaupasta saa kaikenlaista pakasteesta. En sitten tiedä... Itse en kyllä ole kauhean innoissani niistä pakastemarjoista, veteliä ja mauttomia ja tuotu ulkomailta, lisäksi kaikki pitäisi suurinpiirtein keittää kun niistä voi muuten saada listeriaa. Taidan jatkaa pakastamista.

Eilisen mansikkarumban jälkeen iski armoton väsymys illalla. Katseltiin telkusta dokumenttia katolisen kirkon pedofiilikohuista ja kesken ohjelmaa tuli uni ihan totaalisesti. Olin ihan unenpöpperössä kun mies sanoi, että mitä jos siirrytään sänkyyn nukkumaan. Huomaan, että olen ollut nyt viime aikoina melko väsynyt. Öisinkin nukun niin sikeästi, etten herää mihinkään vaikka aiemmin säpsähdin hereille pienintäkin kolausta. Aamulla herään kyllä yleensä tosi aikaisin, yleensä siihen, että pitää päästä vessaan. Ilman herätyskelloakin pärjäisin tällä hetkellä aika varmasti.