Nyt ollaan siis jo 32:lla viikolla. Ystävä kysyi eilen olenko miettinyt vielä synnytysasioita ja toiveita. En kyllä ole. Ajattelin saada ensin muuton hoidettua ja ne valmennukset käytyä, alan sitten miettiä tarkemmin asiaa. On hyvä ensin kuulla minkälaisia mahdollisuuksia täällä kotisairaalassa on ja minkälaisia toiveita voi esittää. Kokemusta ei kauheasti ole.

Sain viimeksi neuvolasta laput liittyen vapaaehtoiseen vastasyntyneiden seulontaan, jossa selvitetään verikokeella muutamia harvinaisia, hoitamattomana jopa vaarallisia, aineenvaihduntasairauksia. Päätin, että haluan osallistua siihen. Laitoin miehelle viestin aiheesta ja hän oli samaa mieltä asiasta. Näissä asioissa ajatusmaailmamme on onneksi aika samanlainen, joten siinä mielessä hyvä juttu ja helpottaa asiointia miehen kanssa.

Tänään on ohjelmassa lounas vanhan ystävän kanssa, joka ei vielä ollut tietoinen erostani ja muutostani. Kiva nähdä häntä pitkästä aikaa, hänellä on nimittäin kaksi pientä lasta ja siis kokemusta synnytyksestä ja äitiydestä. Ja muutenkin kiva vaihtaa kuulumisia... Vien samalla reissulla kahvinkeittimen asunnolle, jotta remontoijat saavat keitettyä kahvia itsellensä.