Tapasin tänään ystäväni lounaalla. Oli mukavaa nähdä, vaikka aikaa ei kauheasti ollutkaan. Ystäväni oli nimittäin töistä lounaalla. Juteltiin hänen kuulumisistaan, mutta tietysti myös erostani, uuden elämäni alusta sekä raskaudesta. Ystäväni sanoi tapaamisemme lopuksi, että voin koska vaan pyytää häntä katsomaan lasta tai ilmestyä oven taakse lapsen kanssa. Hän kuulemma muistaa miten rankkaa välillä oli lapsen kanssa, vaikka oli parisuhteessa, joten haluaa auttaa. Oli ihanaa kuulla, että on ihmisiä joilta voi pyytää apua tarvittaessa.

Musta tulee perhe -kirja tuli postissa. Luin sen jo melkein kokonaan, kerron mielipiteeni vasta kun olen lukenut sen kokonaan. Kiersin kaupungilla nopeasti pari vaatekauppaa, lähinnä lastenosastot. Löysin alennuksesta vauvalle housut ja paidan, yhteensä kuudella eurolla. Ostin vähän isompaa kokoa, jota on vähän vähemmän valmiina. Kävin ostamassa kaupasta myös kolmannen verhon olohuoneeseen, koska luulen, että sinne tarvitaan kolme. Vein asunnolle kahvinkeittimen samalla reissulla.

Viestittelin tänään toisen lastenvaunujen myyjän kanssa. Vaunut ovat kuulemma hyvässä kunnossa, ja kangasosat on pesty. Sovimme, että ostan vaunut häneltä ensi viikolla samalla reissulla kun käyn Ikeassa. Vaunut maksavat vain 60 euroa, joten mielestäni kannattava kauppa kun kyseessä on yhdistelmävaunut.

Miehen isä laittoi tänään viestiä. Kyseli miten voin. Lopuksi kysyi ollaanko puhuttu mikä lapsen sukunimeksi tulee. Hassua, että edes kysyi. Sanoin, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin minun sukunimeni, kun mies kerran päätti jättää minut yksin raskauden ja kaiken kanssa. Miksi ihmeessä edes harkitsisin antaa lapselleni miehen nimeä tässä tilanteessa kun minä kuitenkin käytännössä hoidan lapsen? 

Remontti oli tänään taas vähän edennyt, huomenna kuulemma jatkuu. Sen jälkeen on enää todennäköisesti vain maalausta ja listat. Parhaimmassa tapauksessa pääsen muuttamaan jo ensi viikolla viikonloppuna. Se olisi upeaa, että pääsisi vihdoin kotiin. Saisi pestyä kunnolla pyykkiä ja laitettua ruokaa. Voisi kävellä kaupoille tai ystävän luokse. Ei tarvitsisi hukkua isoon taloon ja pääsisi nauttimaan lämmöstä. Kissallekin varmasti mukavampi, ettei ole liikaa tilaa. En usko, että se nauttii täällä olostaan kun on aika arka, ja täällä rasahtelee ja kuuluu kaikenlaisia ääniä koko ajan.