Tänään päivä alkoi kylpyhuoneen pesulla ja pesukoneen täytöllä. Tein myös hetken töitä ennen kuin lähdin neuvolaan. Neuvola aika oli vasta varttia vaille kymmenen. Juteltiin ensin kuulumisia ja kyselin olisiko vinkkejä selkävaivoihin. Kuuluu kuulemma asiaan eikä sille oikein voi mitään. Venyttelyä suositteli kokeilemaan. Ehkäpä tämä tässä menee kun ei nyt ihan mahdottomia ole jäljellä.

Kaikki arvot olivat taas ihan hienosti. Normaalisti katsottiin taas verenpaine, sokeri- ja proteiiniarvot. Lisäksi hemoglobiini tsekattiin. Mittauksen mukaan vatsa on kasvanut viime kerrasta hieman nopeammin. Vauva oli tosi ylhäällä, lähes kylkiluiden päällä sanoi terkkari. Pää oli alaspäin kuten aiemminkin joka kerta, asento oli ilmeisesti aika lähellä L-kirjainta eli vauvan peppu oikealla kyljellä ja jalat vasemmalle. Vauvan paikka selittää pitkälle kaikki tukalat olot, joita on ollut viime aikoina. Vauvan sydän löi hyvin ja kaikki siis mallillaan. Huomasin aamulla, että mahan muoto on myös vähän muuttunut. Maha alkaa näyttää nyt enemmän raskausmahalt, aiemmin se näytti mielestäni enemmän oudolta.

Juteltiin myös siitä, että minulta meni ohi viime viikolla imetystä käsittelevä perhevalmennus. Terkkari varasi minulle ensi viikolle uuden ajan, jolloin tapaan neuvolasta myös yhden imetyskoulutuksia järjestävän henkilön. Saan häneltä yksityisvalmennuksen, jotta ei tarvitse ilmoittautua mihinkään uuteen ryhmään. Tämä oli tosi mukava yllätys ja loistavaa palvelua. Terkkari löysi myös ohjeista sopivan porsaanreijän, jotta pääsen lapsen kokoarvioon. Koska painoindeksini oli raskauden alussa melko korkea, minulle saatiin lähete myös lääkärintarkastukseen, jossa katsotaan vauvan mahtuminen ulos ja minkä kokoinen vauva nyt on. Tästä olen todella tyytyväinen, olen toivonut salaa, että pääsisin tällaiseen arviointiin. Ensi viikolla käyn myös laboratoriossa, jossa otetaan koe josta näkyy jonkin tietyn bakteerin olemassaolo. Jos tuota bakteeria löytyy, ennen synnytystä saa jonkin antibiootin, joka suojaa vauvaa. En nyt muista mistä tarkemmin oli kyse, mutta pääasia, että labrassa tietävät.

Keskusteltiin myös siitä, että jatkan synnytykseen asti tässä neuvolassa, vaikka muuton myötä neuvolani olisi toinen. Nykyinen neuvola tekee vauvan syntymän jälkeen yhden tarkistuskäynnin ja sitten luovuttaa lapsen tuohon lähineuvolaan. Näin olin itsekin suunnitellut, että lapsen kanssa voin sitten vaihtaa neuvolaa kunhan saan pitää nämä tutut terkkarit siihen asti. Lapsen kanssa on kivakin käydä tuossa lähineuvolassa, matkaa on nimittäin vain n. 200 metriä, nykyiseen neuvolaan on yli kilometri ja lisäksi yksi reipas, iso ja pitkä ylämäki.

Kävin neuvolan jälkeen pikaisesti lähellä olevalla kirppiksellä. En hakenut oikeastaan mitään erityistä, mutta muutamat vauvan bodyt ja potkarit ostin noita pienempiä kokoja. Huomasin tuossa vauvan vaatteita läpikäydessäni, että 50-60 cm vaatteita oli melko vähän ja siksi päätin ostaa muutaman vaatteen lisää. Neljä vaatetta maksoivat yhteensä 7 euroa, halvemmallakin sieltä olisi löytynyt vaatteita, mutta nämä olivat hyväkuntoisia ja hauskoja, joten alle 2 euroa kappaleelta ei tuntunut ryöväykseltä kuitenkaan.

WP_000657-normal.jpg
Lehmäbody, kirpparilta 2,5 €

WP_000656-normal.jpg
Ruskea-oranssi raidallinen body, kirpparilta 1,50 €

WP_000659-normal.jpg
Vaaleansiniset pupupotkuhousut, kirpparilta 1,50 €

WP_000658-normal.jpg
Norsuyöpuku, kirpparilta 1,50 €