Tänään on rv 20, tänne on päästy, vaikka tuntuukin että matka on ollut tosi pitkä. Tällä hetkellä tuntuu ettei raskaudessa oikein tapahdu mitään, vaikka lapsi ilmeisesti kasvaa näinä viikkoina tosi nopsaan. Vielä en ole tuntenut yhtään liikkeitä. Jossain vaiheessa ajattelin jo tunteneeni, mutta epäilen ettei ne olleet niitä. 

Eilen oli ahkera vapaapäivä. Tuli tehtyä paljon hyödyllistä, laitettiin pihaa talvikuntoon ja kasasin polttopuita liiteriin. Illalla olikin sitten aika väsynyt, varsinkin kun vielä saunosinkin. Aloin eilen myös miettiä tulevaa juhlakautta ja pukeutumista. Minulla on loppuvuoden aikana ainakin neljät juhla, jotka vaativat juhlapukeutumista. Kävin läpi vaatteitani ja löysin yhden pitkän mustan mekon, joka on leikkaukseltaan sellainen, että voin todennäköisesti pitää sitä isommallakin mahalla. Itseasiassa tällä mahalla puku näytti aika hyvältä. Puvun kanssa voi sitten käyttää erilaisia huiveja, boleroita yms. Helpotus kun vaatetusongelma on ratkaistu, ei tarvitse lähteä vaatekauppaan miettimään. Aion käyttää tuota samaa mekkoa kaikissa tulevissa juhlissa, niissä on kaikissa jopa eri ihmiset joten sama vaatetus ei haittaa senkään vertaa.

Nyt kun raskaus on näin pitkällä, on mieleen tullut aika ajoin myös synnytys ja vauva-arki. Yritän olla miettimättä kauhean paljon, mutta vähän asia jännittää. Nyt olen mennyt eteenpäin hieman sumussa. Ikäänkuin seurannut hieman sivusta. Välillä on vaikea käsittää, että se pikkuinen oikeasti elää sisälläni. Vaikka olenkin ultrassa nähnyt pikkuihmisen, se on jotenkin outoa. Synnytys on koko ajan tuntunut olevan jotenkin kaukana, mutta kohta se alkaa olla lähempänä kuin raskauden alku. Nythän ollaan kuitenkin puolessa välissä.