Yö oli kyllä kurja, pystyin nukkumaan vasta kuuden jälkeen aamulla. Tuuli oli vielä siihenkin aikaan melkoista, mutta ehkä hieman helpottanut. Heräsin vasta puoli yhdentoista aikaan, tuuli vieläkin, mutta ei enää myrskynnyt. Sähköt oli poikki ja talossa aika kylmä. Aamutoimet jäi tekemättä, sillä ilman sähköä ei voi vetää vessaa tai valuttaa vettä. Täällä on siis oma kaivo, josta vesi pumpataan sähköllä. Keräsin suihkukamat kassiin ja tyhjensin pakastimen pusseihin. Pipo päähän, ettei upea hiuskuontalo paljastu kellekään. Ajelin kaupungille, sain samalla autossa ladattua tyhjentyneen puhelimen akun. Kävin suihkussa tulevassa kodissani ja täytin pakastimeen pelastetut pakasteet.

Kävin samalla reissulla ostamassa Askosta eteiseen maton. Näin juuri sopivan Askon mainoslehtisessä ja hintakin oli kohdillaan. Sekin meni tilaustuotteena, sillä liikkeestä ei löytynyt oikeaa kokoa. Kotiin tullessa odotti iloinen yllätys, sähköt olivat palanneet. Loistavaa, upeaa!! Tämän kaiken keskellä ei olisi ollut kivaa elää päiväkausia sähköttä. Ilman suihkua, vessaa, lämpöä, lämmintä ruokaa, jääkaappia, valoja yms. Olen pari vuotta sitten ollut viikon sellaisessa ja täytyy myöntää, että silloin sain hetkeksi tarpeeksi kynttilöistä.

Edelleenkin on jännän tukala olla kun on ollut jonkin aikaa jalkeilla. Supistaa ja alavatsassa on painetta ja kipua. Jotenkin tylsä homma. Oletteko muut huomanneet mitään muutoksia luomissa raskauden aikana? Huomasin eilen, että kainalossa vuosia ollut luomi on yhtäkkiä kasvanut reippaasti. Onkohan tuo normaalia, hormonitoiminnasta tms. johtuvaa? Ajattelin joka tapauksessa kysäistä siitä ensi kerralla neuvolassa. Sen voisi ehkä käydä poistattamassakin ja samalla tulisi tutkittua ettei ole mitään ikävää.