Soitin sitten neuvolaan, ja sehän jännitti. Tunsin itseni kovin salaperäiseksi kun täällä toimistolla hiippailin vapaana olevaan neukkariin puhumaan. Koko ajan jännitti jos joku hyppää sisään kesken puhelun. Jotenkin tästä kaikesta tuli nyt heti konkreettisempaa, tämä kun oli ensimmäinen kerta kun puhuin kenenkään ulkopuolisen kanssa aiheesta. Täti toisessa päässä meinasi laittaa minulle neuvola-ajan vasta raskausviikolle 12-13 (arvio tämän hetken tietämyksen mukaan), kun sitä sitten vähän "ihmettelin", siirrettiin sitä muutamalla viikolla taaksepäin ja nyt se on jo noin kolmen viikon päästä.

Minulta kysyttiin myös haluanko vapaaehtoiseen ultraan sekä kromosomitutkimukseen (ilmeisesti verikokeella tehtävä?). Sanoin, että haluan ilman muuta kaikki tarjotut tutkimukset. Täti sitten laittoi niihin myös lähetteen. Parin viikon päästä pitäisi kuulua niistä sitten jotain. Lisäksi, koska minulla on ylipainoa, pitää mennä myös sokerirasitustestiin, johon pitää varata aika elo-syyskuulle. Sain myös ohjeen hankkia d-vitamiinia ja foolihappoa.

Kaiken kaikkiaan on tosi hyvä, että tämä alku sattuu tähän kesäloma-aikaan. Ensimmäinen neuvolakäynti on kesälomalla ja hyvällä tuurilla myös ultra osuu siihen. Tuo sokerirasitustesti tehdään aamulla ja siihen menee pari tuntia. Jos nämä kaikki jutut osuisivat työaikaan, voisi joku kiinnittää huomiota. Olin kuitenkin ajatellut, etten töissä kertoisi asiasta ennen syyskuuta siis ellei raskaus satu näkymään ennen sitä.

Täti kyseli puhelimessa myös kaikenlaista mahdollista kuten pituus, paino, syntymäaika, käytettävät lääkitykset, onko ensimmäinen lapsi, onko  raskaus saanut alkunsa luonnollisesti, onko keskenmenoja taustalla, onko vanhemmat suomalaisia jne. Tajusin juuri, että jos tämän raskauden kanssa kaikki menee hyvin, olen hyvin onnellisessa asemassa. Moni yrittää lasta vuosia ja kärsii erilaisista hoidoista ja keskenmenoista. On todella onnekasta jos saa lapsen alulle luonnollisesti ja helposti, ja kaikki menee vielä hyvin. Nyt täytyy vain toivoa parasta!!!

Se puhelimessa ollut nainen ei muuten kuulostanut kauhean lämpimältä ihmiseltä, mutta henkilö, jonka vastaanotolle menen, on eri joten toivotaan, että hän on mukava.