Väsyttää..  viime viikon torstaista asti joka päivä joku on käynyt täällä. Ollaan pärjätty kohtuullisen hyvin pojan kanssa, sisävaunut on auttaneet lapsen nukuttamisessa ja pikkuinen on voinut paremmin. Kuitenkin kaikki vieraat sekoittavat aina päivärytmiä ja pikkumiestä. Pahimpina päivinä, niinkuin tänään, ilta on hankala ja yliväsynyt pikkuinen itkee ja taistelee unta vastaan. Monta päivää menikin jo paremmin, mutta tänään meni useampi tunti nukuttamisessa. Pikkuinen kärsi selvästi vähän myös vatsavaivoista, mutta en uskon vaikean illan johtuneen siitä.

Olen viime päivinä saanut paljon apua sisävaunuista, joissa nukutan poikaa. Hän nukkuu kaikki päiväunensa vaunuissa ja öisin otan sitten hänet viereeni nukkumaan. Toinen iso apu tässä on ollut vauvahieronta, etenkin koliikkihieronta. Olen joka päivä hieronut vauvaa kerran tai kaksi, usein hieronta auttaa ilman purkautumiseen ja kakkaamiseen. Pikkuinen on usein hieronnan jälkeen selvästi paremmalla tuulella ja kivuton. Pojalla on yleensä aamupäivisin pirteä ja hyväntuulinen jakso, jolloin hänet voi jättää hetkeksi lattialle yksin. Pikkuinen saattaa siinä lattialla katsella ympärilleen tai tuijottaa telkkua ja viihdyttää siten itse itseään. Tuolloin pystyn käymään vessassa, pukemaan päälleni jne. Pikkumies katselee muutenkin paljon ympärilleen ja saattaa tuijottaa pitkiäkin aikoja esim. raidallista paitaa tai kirkkaan väristä verhoa. Muutenkin pikkuinen kasvaa, olemme siirtyneet vaippakokoon kaksi.

Tänään kaipasin taas toista ihmistä. Kaipasin käsiparia, jolle antaa lapsen hetkeksi tai joka laittaisi ruokaa, siivoaisi kissan hiekkalaatikon tai vaikka kävisi kaupassa. Kaipasin kainaloa johon käpertyä kun vauva on nukahtanut. Ihmistä joka silittää hiuksia, hieroo hartioita tai kuuntelee murheet.