On hieman jäänyt blogi vähälle, pahoittelut! Viimeisen parin viikon aikana on ollut toisaaltaan ihanaa, toisaaltaan kamalaa, ja aika on ollut kutakuinkin kortilla. Nyt yritän parantaa tapani ja kirjoitella vähän useammin.

Poika on kasvanut ihan silmissä, torstaina on neuvola ja odotan mielenkiinnolla mitkä hänen strategiset mittansa ovat. Viime aikoina on ollut hyvin haasteellista, vaikka pojalla on ollut parempia päiviä, niin huonommat päivät ovat olleet todella vaikeita. Pahimpina öinä saan nukuttua vain 2-2,5 tuntia ja on ollut päiviä, jolloin pikkuinen on nukkunut yhteensä vain 1-1,5 tuntia. Kun sitten ihmisen pitää syödä ja peseytyä, on ollut mahdotonta enää nukkua yön vajetta pois. Noina päivinä poika on myös niin väsynyt, että oikein säälittää. Pikkumies kyllä yrittää nukkua, mutta vatsa- ja refluksivaivat herättävät koko ajan. Vieläkin suututtaa neuvolalääkärin kommentti muotitaudista kun refluksista mainitsin. Tällä pojalla todellakin on sitä vaivaa oli se muotitauti tai ei. Löysin facebookista Refluksilapset-ryhmän johon liityin, ja sain sieltä kullan arvoisia vinkkejä lääkkeen ottamiseen. Nyt olen kahtena päivänä saanut vihdoin annettua lapselle lääkkeen kokonaan. Liuotin sen pumpattuun maitoon, annoin ruiskulla ja päälle maitoa rinnasta. Lääke ei ole enää rinnuksilla ja lapsi on nukkunut viime yönä hienosti ja nytkin nukkuu päikkäreitä. Tosin tänään päivällä on kyllä aika levottoman tuntuista tuo uni, mutta nukkuupahan edes.

Hyvinä hetkinä ja pirteinä päivinä poika on silminnähden hyväntuulinen, hän pitää ääniä ja hymyileekin, tuijottelee ympärilleen ja viihtyy joitain aikoja ihan yksikseenkin, jolloin olen päässyt suihkuun tai saanut syötyä aamupalaa. Lounaan tai päivällisen riippuen päivästä, yritän syödä aina lapsen nukkuessa, sillä se pitää kokatakin ja on hitaampaa. Tänään huomasin, että taidan olla melkoisen väsynyt. Menin pojan kanssa vaunulenkille aurinkoon ja huomasin parin kilometrin päässä kotoa, että kannoin edelleen vaipparoskista mukanani. Jääköön salaisuudeksi miten pääsin roskapussista eroon, mutta olin tikahtua nauruun vielä pitkään episodin jälkeenkin. Ihmiset tuijottivat ja luulivat minua todennäköisesti pikkuisen sekopäiseksi kun naureskelin yksikseni.

Sunnuntaina pojan isä, sisko sekä täti ja pari serkkua olivat vierailulla. Sain pojalle kaikkea ihanaa tädiltänsä. Laitan tämän jutun loppuun kuvia lahjoista. Yksi lahjoista oli kohtuamme. En ollut aiemmin kuullut sellaisesta ja googletin hieman, ihmisillä oli hyviä kokemuksia siitä joten päätin kokeilla. Tänään laitoin pojan tuohon ison kukkaruukun näköiseen ammeeseen ja pikkumies viihtyi siinä todella paljon paremmin kuin tavallisessa ammeessa. Kohtuammeessa vesi pysyy paremmin lämpimänä ja sitä on sillä tavalla enemmän, että lapsi on hyvin vedessä. Siinä asento on myös pystympi kuin tavallisessa ammeessa. Ajattelin käyttää kyllä tuota ammetta tästä eteenpäinkin, se isompi amme menee sitten kyllä myöhemmin käytössä kun poika kasvaa. Tänään käytiin hakemassa postista paketti ja samalla söin Arnoldsilla kana-pekoni-bagelin, otin myös donitsin kotiin mukaan. Oli ihanaa olla ihmisten ilmoilla ja hetkisen nauttia herkuista, ja poikakin nukkui koko ajan. Jossain vaiheessa vähän heräili ja itkeskeli, mutta jatkoi unia kun liike jatkui ja kadulla oli autojen ääntä.

Treffirintamalla kuuluu hyvää. Pientä ihastumista on ilmassa molemmin puolin. Ollaan nähty melko usein, mies on tullut meille viettämään iltaa. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, mutta yritämme edetä hitaasti ja pitkälle vauvan ehdoilla pitääkin toimia. On kuitenkin ihanaa kun on aikuiskontaktia, pientä säpinää ja hyvää fiilistä sekä kaiken lisäksi ulkona on täysi kevät. Tällä hetkellä fiilis ei voisi olla parempi, ihana ja rakas pikkumies kasvaa ja oppii joka päivä enemmän, ja itse saan läheisyyttä mitä olen kaivannut.

Nyt lupaamiani kuvia:

20140407_142151-normal.jpg
Ainu-ensipupu, pari tuttinauhaa ja ihanat värikkäät harsot

20140407_142013-normal.jpg
Vihreä lakki on metsolan, vaalea on pojan isän vanha ja raitahousut on merkiltään Hannen tekosia.

20140407_141923-normal.jpg
Pöllöhousut ja body ovat Tuttaa, pöllöneule on baby by Lindex -mallistoa.

20140407_141821-normal.jpg
Raitabody on merkiltään Villervalla ja pallobody on metsolan.

20140407_141549-normal.jpg
Adidaksen verkkarit, nämä ovat juuri nyt sopivat pojalle.

20140407_142102-normal.jpg
Brion kävelykärry.

Näistä saaduista osa oli ostettu uutena ja osa löydetty kirpparilta vähän käytettynä. Brion kärry on serkun vanha.