Eilen oli pikkuisen hankala ilta, pikkuinen ei nukkunut yhtään koko iltana. Väsytti selvästi,mutta ei nukkunut. Ainoa tapa pitää lapsi vähänkään rauhallisena oli heijailla sylissä. Poika halusi myös syödä paljon. Aloin miettiä voisiko pikkumiehellä olla refluksioireita. Itselläni on synnynnäinen palleatyrä ja refluksioireet tulleet tutuiksi. Tuntuu usein siltä, että pikkuiselle tulee varsinkin syömisen jälkeen, mutta muutenkin, kurkkuun ja suuhun jotain. Jos vauva on vähänkään selällään, alkaa jossain vaiheessa krohista ja kakoa. Yleensä pikkuinen myös puklailee ruokailun jälkeen. Olen ollut todella tarkkana, että poika on kunnolla kyljellään kun nukkuu, laitan yleensä selän taakse vielä peittoa tms. jotta ei käänny selälleen. Ajattelin kysyä asiasta kun mennään lääkärintarkastukseen. Onhan tuolla pienellä myös selkeästi muutakin vatsavaivaa ja paukutteleekin reippaasti.

Yöllä nukuttiin illasta huolimatta ihan kivasti ja herättiin puoli kahdeksan aikoihin tosin nukahdettiin vielä aamulääkkeen jälkeen takaisin ja kympiltä sitten ylös. Pikkumies oli todella virkeä ja seuraili mm. avoinna olevaa telkkaria. Jaksoi muutenkin olla yksikseenkin hetkisen kun laitoin vaatteet päälle ja söin aamupalaa. Innostuin testailemaan muutamia vaatekappaleita, kylläpäs tuo suurentunut rintavarustus saa näyttämään kropan aika hyvältä, lähes hoikalta heh.

Muru nukahti vasta kahden jälkeen ja nyt onkin nukkunut pieniä syömistaukoja lukuunottamatta. Saa nähdä nukutaanko yöllä ollenkaan kun nyt nukkuu noin paljon. Maha ei ole kauheasti pientä vaivannut tänään mikä on kiva juttu.

Sain valokuvaajalta nähtäväksi otetut maha- ja vauvakuvat. Kuvat olivat loistavia, molempia kuvia oli yli 50 kpl:tta. Sain pitää kaikki kuvat, mutta valitsin lisäksi molemmista kuusi, joita kuvaaja vielä käsittelee. Mahakuvissa maha näyttää todellakin isolta, en edes tajunnut miten iso se loppuaikana oli. Kuvaus osui kyllä hyvään saumaan, neljän päivän päästä siitä lähdinkin jo synnyttämään. Vauvakuvat olivat yksi toisensa jälkeen ihania, vaikka kuvaus ei mennyt niinkuin oli suunniteltu. Kuvat piti ottaa vauvan nukkuessa, mutta kun pikkuinen ei nukkunut, otettiin muunlaisia kuvia. Olen suunnitellut tauluparia, joissa toisessa on vauvakuva ja toisessa mahakuva. Kuvissa on kyllä niin hyviä otoksia, että taulut saa toteutettua.