Nyt on siis n. kymmenen viikkoa jäljellä. Tuntuu paljolta varsinkin jos en pääsekään töihin tammikuussa. Olen päättänyt yrittää ottaa loppuodotuksen rauhallisesti, lapsi syntyy kun on siihen valmis.

Vau.fi-sivulla kerrotaan, että ensi viikolla vauva on 36 cm ja 1600 g. Aivojen viimeinen kerros alkaa kehittyä ja vauva pystyy säätelemään omaa lämpötilaansa. Ihon peittävä kevyt karvakerros ohenee ja vauvalla on hiukset. Iho silenee kun rasvakerros paksunee. Vauva saattaa nyt kääntyä pää alaspäin ja liikkuu nyt aktiivisesti vaikka tilaa alkaa olla vähänlaisesti.

Nyt huomaa miten sitä miettii vauvaa usein ja sitä miltä vauva näyttää ja minkä kokoinen se on. Tällä hetkellä on taas suvantovaihe kiinnostuksessa vauvan tarvikkeisiin. Koska remontti ei edisty, ei ole mahdollisuutta saada laitettua uutta asuntoa ja siellä vauvan nurkkaa, niin ei sitten oikein innosta miettiäkään niitä asioita. Tällä hetkellä minulla on epäilys, etten pääse muuttamaan vielä muutamaan viikkoon. Asunnolla piti jatkua tapetoinnin viime torstaina, mutta eivät olleet ehtineet asunnolle eikä sen jälkeenkään. Seuraavaksi tulee joulu ja silloin ei tietenkään tapahdu mitään. Olen myös huolissani vanhempieni jaksamisesta. Kunpa pystyisin itse tekemään jotain asunnolla.

Ulkona on taas tuullut kovaa, sähköt on pysyneet ja se on hyvä. Kissan kanssa ollaan viihdytty viltin alla. Koska talo on kylmä, mukavinta on olla peiton alla sen sijaan, että olisi hirveä määrä vaatekerroksia. Kaikki tavarat on jo pitkälti pakattuna, joten kauheasti ei ole sellaista tekemistä enää.

Kävin läpi miehen siskolta saamiani vauvan tavaroita. Niissä oli monta pussilakanaa ja muutama tyynyliina. Pari lakanaa voisi vielä ostaa kun nyt on vain kaksi lakanaa. Lakanoita saa ainakin Ikeasta melko edullisesti. Tavaroiden mukana oli myös useampi pyyhe ja äitiyspakkauksessakin oli yksi, joten niitäkään ei varmasti tarvitse enää hankkia.   Kun pääsen muuttamaan, käyn kaikki tavarat ja vaatteet läpi ja lajittelen iän + koon mukaan laatikoihin. Osan saa laittaa varastoon vielä. Joudun ehkä hankkimaan jonkun pienen lipaston vauvan vaatteille, täytynee tutkia Ikean ja Jyskin sivuja kun en mitään kauhean kallista pysty enkä halua hankkia. En myöskään aio ostaa yhtään huonekalua ennen kuin muutto on tapahtunut, makuuhuone on minulle vielä vähän mysteeri, joten en tiedä minkälainen lipasto sinne mahtuisi. Muutenkin voi olla, että asunnon laitosta tulee palapeli, sillä nyt kun aikaa on kulunut, olen alkanut miettiä kalusteiden paikkoja uudelleen. Painavimmat pitää päättää kuitenkin muuttoon mennessä, sillä en pysty itse kuitenkaan kalusteita siirtelemään itse.