Tänään oli aamulla neuvola. Tänään oli eri terkka kuin aiemmin, tämä oli se joka vastasi puhelimeen kun soitin heti eron jälkeen. Aivan ihana ihminen!!! Hyvin kokenut ammattilainen, mutta myös herttainen.

Paino oli vain n. sata grammaa vähemmän kuin viimeksi, joten painon lasku on tasoittunut. Verenpaine oli edelleen matala ja hemoglobiini hyvä. Kaikki arvot siis kohdallaan. Pissakokeen tulokset olivat myös hyvät, ei mitään erityistä. Sokeriarvomittausten tulokset tsekattiin myös, kaikki arvot olivat ihanteelliset, paitsi yksi aamuarvo oli vähän koholla (edellisenä iltana kasa tryffeleitä). Terkka oli sitä mieltä, ettei todellakaan ole huolta ja nyt ei tarvitse testailla enää kuin noin kerran viikossa. Tämä on hyvä juttu, sillä sormiparat ovat olleet mustelmilla pari viikkoa.

Vauva oli tunnustellen edelleen pää alaspäin ja aivan keskellä. Sydänäänet olivat vahvat ja syke n. 135. Vauva iski kerran mahaan kuunnellessa ja vaihtoi myös asentoa. Kohdunpohjan korkeus oli matalampi kuin viimeksi, mutta se johtunee erilaisesta mittaustavasta. Viime kerralla mitta oli 31 cm ja yläkäyrän yläpuolella, nyt luku oli 27 cm ja aivan keskikäyrällä. Terkka sanoi, että tunnustellen vauva tuntui hyvän kokoiselta.

Sain myös ajat synnytysvalmennukseen ja muihin perhevalmennuksiin, jotka vaikuttivat ihan hauskoilta. Lisäksi kotitehtävänä on täyttää nettipalvelussa jokin esitietolomake synnytyssairaalaa varten. Hyvä käynti ja seuraava on parin viikon päästä.

Huomenna on jouluaatto. Kävin neuvolan jälkeen kaupassa ostamassa vähän ruokaa, aikamoiset ruuhkat oli. Mutta kohtuullisen nopeasti selvisin kaupasta ulos.

Ihanaa joulua kaikille!