Tai ehkä perhevalmennusta, mutta tällä kertaa puhuttiin synnytyksestä, joten siinä mielessä otsikko kuitenkin varmasti ihan ok. Päivällä tein töitä kotona. Yksi pariskunta kävi hakemassa myymäni sohvapöydän. Viideksi menin sitten valmennukseen, siinä menikin pari tuntia. Pariskuntia oli valtaosa, kaksi tuttuakin siellä oli. Lisäkseni kaksi naista oli yksin, mutta heilläkin todennäköisesti oli miehet. Esittelyssä sanoin avoimesti, että olen yksin odottava. Valtaosa oli aika nuoria, olin varmasti vanhimmasta päästä. 

Valmennuksessa kerrottiin pintapuolisesti synnytyksestä kokonaisuutena, raskauden tuomista fyysisistä ja psyykkisistä oireista sekä nähtiin synnytysvideo. Video oli hyvin lempeä, oikein ihannesynnytys. Hyvä, että näytettiin vähän mukavampaa kuvaa synnytyksestä, kaikki ovat varmasti kuulleet niitä kurjia ja hurjia juttuja. 

Pientä draamaa sain aikaiseksi valmennuksessa kun alkoi pyörryttää ja jouduin pistämään makuuasentoon lattialle. Katselin sitten lattialta käsin videon ja loppuosan valmennuksesta. Pyörrytys johtui varmasti huonosta syömisestä, istumisesta huonolla tuolilla ja matalasta verenpaineesta. No, onneksi olo meni ohi ja pääsin kävelemään ulos ja ajamaan autolla kotiin.

Sellaista tänään. Huomenna luvassa neuvolaa ja Ikea-reissua, lisäksi saan huomenna torista löytämäni lastenvaunut. Ajattelin, että huomenna voisi ottaa myös mahakuvan pitkästä aikaa.