Yö meni taas normaalin kaavan mukaan, muutama syöttö, mutta kohtuullisen hyvät unet välissä. Aamulla pikkuinen ei valitettavasti jatkanut unia puoli seitsemän jälkeen, itselle olisi uni maistunut. Tehtiin sitten aamutoimia ja taas pikkuinen sai hillittömän itkukohtauksen. Tuli mieleen josko pikkuisella on nenä tukossa, näytti myös että nenässä oli jotain kokkareita. Vauvan nenä on niin pieni, joten hengittäminen voi olla hankalaa kun nenä on tukossa. Ilmeisesti vauva hengittää vain nenän kautta. Kaivoin Nenä-Fridan esiin ja yritin imeä sieraimista kokkareita. Jotain siellä liikkuikin ja vauva rauhoittui. 

Kun aamutoimet oli tehty, vauva alkoi olla uninen. Sain tehtyä omat aamutoimet siinä. Kun lääkäriin lähtöön oli aikaa vajaa tunti, herätin pikkuisen vaihtamalla vaipan ja syöttämällä. Poika päätti pissata kunnolla päälleni, vaatteet menivät vaihtoon. Pikkumies nukahti välittömästi kun laskin hänet vaunuihin. Lääkärikeskus oli hyvän kävelymatkan päässä, varsinkin kun ilma oli upea ja aurinkoinen. Harmi että ensi viikolle on luvattu kylmempää.

Lääkärille päästiin ajallaan. Kerroin pojan oireista ja omista epäilyistä. Lääkäri oli sitä mieltä, että todennäköisesti kyseessä on rakenteellinen vika eikä allergia. Päädyimme yhteismietinnällä siihen, ettei pojan kanssa mennä vielä jatkotutkimuksiin. Tutkimus tarkoittaa, että lapselle laitetaan vuorokaudeksi nenä-mahaletku ja sillä seurataan happojen nousua ja kestoa. Samanaikaisesti pidetään oirepäiväkirjaa, jota sitten verrataan tuohon mittaukseen. Tutkimus on kuitenkin vähän liian rankka noin pienelle. Lääkäri määräsi pojalle lääkkeen, Losec MUPSia, jota kokeillaan kuukauden ajan. Jos oireet vähenee, mietitään miten jatketaan. Mahdollisesti yritetään vähentää lääkettä ja katsotaan miten vaikuttaa. Jos oireet eivät vähene, niin on lupa soittaa lääkärille ennen kuukauden kulumista ja mietitään miten muutetaan hoitoa. Olen todella iloinen, että saatiin heti lääke ja päästään testaamaan sitä. Toivottavasti pikkuisen oireet katoaa tai vähenee, jos ne jatkuu, on iso riski että hapot polttavat ruokatorven tulehdukseen asti ja se olisi jo todella ikävää. Vauvan iho sai lääkäriltä kehuja, myös kaikki muu oli mallikkaasti. Maha oli turvoksissa vähäsen ja siellä oli ilmaa.

Kun päästiin lääkäriltä, syötin pikkuisen koska oli tarkoitus käydä vielä kaupassa ja vauva oli hereillä ja kärttyinen. Syötön jälkeen muru nukahti uudelleen vaunuihin ja lähdin kaupoille samassa kauppakeskuksessa kuin missä lääkärikeskuskin oli. Ensin vaatekauppaan, sillä minulla ei ollut sopivaa kevättakkia eikä myöskään sopivia housuja. Kaikki housuni ovat epäsopivia, joko liian isoja tai mahan kohdalta eivät mene kiinni. Maha ei ole selvästikään vielä palautunut raskaudesta. Pikashoppailulla löysin todella edullisen takin (29 €) ja farkut (39,90 €). Farkuissa olisi vatsan kohtaa lukuunottamatta mennyt yhtä kokoa pienempikin, mutta nyt näin.

Vaateostosten jälkeen sitten ruokakauppaan. Ostin ihan perustarvikkeita, mutta myös epävirallisten nimiäiskahvitusten tarvikkeita. Leipomistarvikkeita ja koristeita kakun päälle. Ostin suklaisia kirjaimia, joilla laitan pojan nimen kakun päälle. Ostin myös hauskoja eläinkoristeita. Tarkoitus on tehdä yksinkertainen ja nopea torttu. Eli valmiiseen torttupohjaan itse mansikoista pakastettua mansikkasurvosta ja marianne crushia. Sitten päälle vaniljarahkan ja kermavaahdon sekoitusta. Päälle koristeet. Torttupohja imee mansikkasurvoksesta kosteutta ja mielestäni torttu on tosiherkkua. Vauvan kanssa myös helppo tehdä. Lisäksi aion leipoa lusikkaleipiä ja tuttipullomuotilla jotain toisia keksejä. Netistä tilaamani muotti ja kakkukoriste ovat tulleet postiin, myös ifolorin kuvakorteista osa on tullut. Haen ne viimeistään torstaina postista. Veljen vaimo on luvannut tehdä lauantaiksi paria suolaista piirakkaa. 

Suunnitelmana on tehdä huomenna lusikkaleivät jos vauva nukkuu jossain vaiheessa. Ystävä tulee myös kylään oman puolivuotiaansa kanssa. Torstaina leivon toiset keksit. Perjantaina tulee siivousapua, joten silloin siivousta. Lauantaina teen sitten tortun vähän ennen vieraiden saapumista. Torstaina kun menemme neuvolaan, voi samalla matkalla käydä vielä kaupassa ostamassa mahdollisia puuttuvia.

Kun tulimme lääkäriltä, pojalla oli selkeästi kipuja ja hän oli hermostunut. Syötin ja annoin Disflatylin, syötin vielä ja annoin sitten Losecin. Jälkimmäisen antaminen ei oikein mennyt niin kuin piti kun lääke ei ollut kunnolla sulanut nesteeseen. Huomenna yritän onnistua paremmin. Vauva kuitenkin rauhoittui, en tiedä johtuiko lääkkeestä, kapalosta vai väsymyksestä. Katsotaan miten yö menee.