Tänään olen tehnyt töitä kotoa käsin, mikä on tehnyt ihan hyvää. Sohvalla työskentely on siitä mukavaa, että voi valita minkälaisessa asennossa tekee töitä. Lounasaikaan vauva aloitteli rytmikkään potkuharjoittelun, yritin hieman kommunikoida vauvan kanssa painamalla kevyesti siitä kohdasta, jossa tuntui vauvan jalka tai peppu olevan. Yleensä kohouma vatsan päältä hävisi heti kun kosketin sitä.

Olen tehnyt tässä raskauden aikana muutamia huomioita omasta kropasta. Raskauden alussa luin, että on tiettyjä ikäviä vaivoja, joita raskauden aikana tulee tai oireet saattavat tulla huonommiksi. Yksi vaiva on toimimaton vatsa, yksi on selkäkivut ja yksi närästys. Näistä ymmärtääkseni monet raskaana olevat naiset kärsivät. Itselläni vatsan toiminta on itseasiassa parantunut, se on hieman ehkä nopeutunut entisestä. Olen aina kärsinyt melko hitaasta vatsasta, osittain varmasti liian vähäisen kuitujen saannin takia. Nyt vaikka en ole mielestäni kauheasti muuttanut ruokavaliota, paitsi vähentänyt syömisen määrää, vatsa toimii paremmin. Tämä on ollut helpottavaa, sillä olin ihan varma, että tulisin kärsimään tästä vaivasta. Yölliset pissahädät ovat minulle myös vieraita, juon ehkä liian vähän, mutta tähän asti ei ole ollut tarvetta alkuraskauden jälkeen käydä öisin vessassa. Päivän aikana käyn kyllä useammin kuin ennen. Selkäkipujakin on ollut odotuksia vähemmän. Eniten selkää vihloo makuuasennossa, joinain iltoina enemmän, toisina ei ollenkaan. Taas odotuksiin nähden kuitenkin vähemmän kipuja, toki kipuja ehtii vielä tulla enemmän kun vatsa kasvaa vielä. Närästys on ollut minulle iso ongelma. Minulla on synnynnäinen palleatyrä, joka aiheuttaa ikäviä refluksioireita muutoinkin. Ajoittain olen joutunut turvautumaan lääkitykseen normaalistikin. Nyt refluksioireita on ollut lähes päivittäin ja olen ottanut lääkkeitä pahimpina päivinä. Tämä oli odotettavissakin, mutta on silti ollut melkoisen ikävää. Viime yönäkin heräsin siihen, että hapot tulivat kurkkuun asti ja tuntui kuin tukehtuisi. Hetken yskimistä, lääke kurkusta alas ja lisää tyynyjä, jotta sai yläkroppaa vähän koholle. Helpotti ja uni tuli uudelleen. Odotan kovasti, että vauva laskeutuu alemmas, silloin oireiden pitäisi kaiken järjen mukaan helpottua.

Sain vihdoinkin otettua lisää kuvia. Tässä oikeastaan viime päivien uusimpia, niistä vanhoista hankinnoista en ole saanut otettua kuvia.

unilelu-normal.jpg
Vauvan unilelu, huuto.netistä ostettu, postikuluineen maksoi 3 euroa.

pipolapasetsukat-normal.jpg
Ystävältä saadut. Ihana pipo, lapaset ja sukat. Tämän lisäksi häneltä tuli muitakin hattuja, töppösiä
ja käsineitä.

hoitolaukku-normal.jpg
Ystävältä saadut. Teutonian hoitolaukku, tullut ilmeisesti vaunujen mukana. Heillä oli kaksi laukkua ja minulta vielä puuttui.

tiikeripotkari-normal.jpg
Ystävältä saadut. Tiikeripotkupuku. Laitan tähän vain valikoiduista vaatteista kuvat, pussissa oli muitakin vaatteita.

lila%20body-normal.jpg
Ystävältä saadut. Lyhythihainen body, lila.

housut%20ja%20takki-normal.jpg
Ystävältä saadut. Siniset collegehousut ja ruskean sävyinen fleecetakki.

body%20ja%20housut-normal.jpg
Ystävältä saadut. Harmaa, raidallinen body ja vihreät collegehousut.

fleecehaalari-normal.jpg
Ystävältä saadut. Ruskea fleecehaalari.


Tuossa siis vähän taas päivitystä saaduista ja hankituista. Kun saan muutettua, voin kuvata myös aiempia hankintojani. Nyt kaikki tavara on laatikoissa ja pusseissa, joten on ollut hankala kuvata. Tänään illalla on jälleen perhevalmennusta, tarkoitus on ilmeisesti käydä läpi lapsen kanssa elämistä sekä imetystä. Toivottavasti tänään pystyn paremmin istumaan sen pari tuntia eikä ala pyörryttää. Kahtena aiempana kertana on ollut hieman hankalaa. Johtuu varmasti siitä, että olen jo koko päivän istunut ja tehnyt töitä, sitten pitää istua vielä huonoilla tuoleilla pari tuntia. Tämän päivän aihe on kuitenkin kiinnostava, joten pakkohan se on mennä. Viimeinen valmennuspäivä on sitten vasta helmikuun puolella, psykologin luento vanhemmuudesta sekä suuhygienistin luento hammashuollosta. Jossain vaiheessa käyn sitten vielä tutustumassa synnäriin, niitä tutustumiskäyntejä on joka viikko eikä tarvitse ilmoittautua. Ajattelin, että menisin sinne äitiyslomalla eli varmaankin parin viikon päästä.