Alkamassa raskausviikko 34 ja sen kyllä huomaa. Tänään olin aika väsynyt, en kauheasti jaksanut tehdä mitään. Vatsa tuntui ikävältä kun olin liikkeessä, löhöily tuntui siksi parhaalta vaihtoehdolta. Välillä kasasin vähän tavaroita muuttoa varten, mutta enemmän olin ajatellut tekeväni. 

Ensi viikolla vauva on jo yli 2 kiloa ja n. 39 cm pitkä. Vauvalla alkaa kohta olla jo ahdasta kohdussa, lähes kaikki liikkeet tuntuvat. Tämä siis mitä vau.fi:ssä sanottiin. Viime päivinä vauva onkin liikkunut tosi paljon. Olen tuntenut liikkeitä eri aikoihin päivästä ja ne ovat vahvoja. Liikkeet tuntuvat edelleenkin suloisilta, mutta tekevät välillä kipeääkin. Tajusin juuri, että heti muuton jälkeen pitää alkaa valmistelemaan vauvan vaatteita ja tarvikkeita. Pitää pestä pyykkiä ja katsoa viimeiset hankinnat. Sairaalakassia pitää miettiä, sillä vauvahan voi tulla myös ennen laskettua aikaa. Olen sopinut ystäväni kanssa, että hän tulee kanssani synnytykseen. Hän on puhunut asiasta jo työpaikallaan. Ajattelin, että olisi hyvä istua hänenkin kanssaan aiheesta alas ja jutella hieman.

Raskauden alkuaikoina rekisteröidyin muutamille vauva-aiheisille verkkosivuille ja liityin myös esim. Libero-kerhoon. Huomasin kerhon jäsenkirjeestä, että kerholaiset saavat vauvan synnyttyä sairaalasta Liberon tarjoaman lahjan. Lahjaa pitää muistaa kysyä lähtiessään sairaalasta. Mitenköhän sitä muistaa tuollaisen asian kun on niin suuri mullistus meneillään. Pitäisi varmaankin tehdä jokin muistilista asioista joita pitää muistaa ja antaa se ystävälleni hoidettavaksi.

Remontti on tänään taas edistynyt. Jalkalistoja puuttuu enää yhdeltä seinän pätkältä, kattolistoja vähän enemmän. Keittiön kaappien oviakin on kuulemma maalattu isolta osin. Jälkimmäinen piti itseasiassa tehdä vasta joskus muuton jälkeen, mutta nyt sekin on hyvällä mallilla. Muuton jälkeen on jäljellä vielä pientä tekemistä, mutta ne eivät haittaa asumista. Enää kuusi yötä muuttoon.