En ole päässyt kirjoittelemaan pariin päivään. Tilanne on taas rauhoittunut ja minä myös. Toki koko ajan on sellainen olo, että onko siellä kaikki ok. Jos ei mitään isompaa tule, odottelen kuitenkin siihen seuraavaan ultraan. Vaikka siihen onkin vielä kuukauden verran aikaa.

Ruoka on maistunut viime päivinä todella huonosti, olen kyllä syönyt, mutta aika pieniä määriä ja hyvin valikoiden. Vaakakin näyttää vähän kevyempää kuin mitä raskauden alkaessa. Minun tapauksessani siitä ei ole haittaa, sillä ylipainoa on sen verran reippaasti kuitenkin. Ällötysoloja tulee useampaan kertaan päivässä, vakioina aamu- ja iltaällötys. Sunnuntaiaamulla oksensin, mitä ei ole tapahtunut kuin kerran tai kaksi aiemmin. Onneksi en ollut ehtinyt syödä vielä aamupalaa, niin ei ollut kauheasti oksennettavaa. Alavatsan menkkamaiset kivut ovat tulleet takaisin. Niitä on melko paljon päivittäin, ei kauhean kovia kipuja mutta epämiellyttäviä.

No nyt tämän päivän tärkeimpään aiheeseen, neuvolakäyntiin. Maanantaina kävin siis ensi kertaa neuvolassa. Heti ulko-ovella kehoitettiin ottamaan kengät pois. Olin kieltämättä aika orpona, olo oli etten kuulu sinne. Olin ainoa odotushuoneessa eikä kauaa tarvinnut odottaa kun terkkari tuli tervehtimään. Ensin kävin punnituksessa (heti ruokailun jälkeen heh). Vaaka näytti yllättävän pientä lukemaa. Tulevaisuudessa punnitus käydään itse tekemässä kun tullaan neuvolaan. Sitten alettiin keskustella ja terkkari kirjasi asioita ylös ja myös neuvolakorttiin. Käytiin läpi kuukautiskierto, raskauden yrityksen aloitus, ehkäisy ennen, raskausoireet ja kerroin myös ultrasta jossa kävin. Sitten käytiin läpi minun ja miehen sairaudet sekä lähisuvun sairaudet. Puhuttiin liikunnasta, ruokavaliosta, tulevista neuvolakäynneistä, alkoholista ja synnytyksestä. Käytiin läpi joitain lehtisiä aiheesta ja sain mukaani paljon luettavaa.

Verenpaine mitattiin ja luvut olivat hyvät, myös hemoglobiini oli hyvä. Pari putkiloa verta lähtee eteenpäin tutkittavaksi hivin ja kupan varalta. Ensi kerralla pitää tuoda mukana pissanäyte, jota varten sain näytepurkin. Elokuun lopussa on seuraava käynti, jolloin on myös lääkäri. Sitä ennen on tietysti ollut jo se ultra. Myös sokerirasituskoe pitäisi käydä tekemässä syyskuun alkuunmennessä, siihen sain myös ohjeistuksia. Puhuttiin painosta myös tottakai, ja terkkari oli samoilla linjoilla kuin itsekin, ettei painoa tarvitse tulla yhtään nyt lisää. Kerroin hänelle myös taustani painon nousun takana. Neuvolakäynti oli mukava, vaikka siellä ei mitään ihmeellistä uutta tullutkaan. Terkkari oli ihanan positiivinen ja kiva, ja hänen kanssaan keskustelu oli helppoa. Näen terkkarilla kuitenkin hyvin tärkeän roolin, suhteen pitää olla hyvä.

Nyt on muuten rv 8+3. Olen itsekin sekoillut laskuissa sen ultran jälkeen, luulin taas pari päivää sitten että nyt mennään viikkoa kahdeksan, mutta nyt kun katsoin kalenteria, tajusin, että ultra olikin jo kaksi viikkoa sitten ja silloin oli arviolta se 6+2. Nyt mennäänkin siis jo yhdeksättä viikkoa eli kaksi kuukautta on täynnä.