Ilta meni nopeasti, pikkumies nukahti jossain vaiheessa ja nukkui loppuillan mukavasti. Iltatoimien jälkeen katselin itse hetkisen vielä telkkaria. Menin nukkumaan vasta puolenyön paikkeilla kun pikkuinen oli herännyt syömään. Nukuttiin taas kolme pätkää yön aikana. Aamuviiden aikoihin oli hankaluuksia saada vauvaa nukkumaan takaisin, mutta lopulta nukuttiin jälleen. Kahdeksan aikoihin ajattelin, että jos vauva vielä nukahtaa, en itsekään nouse vielä vaan koitan ottaa vielä pätkän unta. Pikkuinen nukahti yhdeksän aikoihin ja herättiin yhdeltä. En meinannut uskoa silmiäni, että kello oikeasti oli niin paljon. Oli jotenkin hauskaa kun tajusin kissankin nukkuneen koko ajan peittoni alla jaloissani. Kaikki kolme samassa pedissä.

Tämän pitkän unipätkän jälkeen pikkumieskin oli virkeä. Syötiin ja seurusteltiin, pikkuinen tuntui löytäneen kätensä ensi kertaa ja nauroin ääneen kun seurasin miten vauva tuijotti sormiaan hämmentyneen näköisenä ja välillä tunki sormiaan suuhunsa. Nyt pikkumies nukkuu jälleen, väsähti sormien tuijotteluun. 

Olen toipunut synnytyksestä hyvin, maha ei ole aivan kokonaan palautunut ja jälkivuotoa on vielä, mutta tikit ovat sulaneet ja muutenkin olo normalisoitunut. Olen ajoittain muistanut harjoittaa lantionpohjan lihaksia, mutta joka päivä en ole muistanut. Kohta voisi varmaankin koittaa jotain kotijumppaakin.