Eilinen yllätyilta pistää hymyn huulille edelleen. En oikeastaan olisi voinut kuvitellakaan että jollekin tulee mieleen järjestää tuollaista. Lisäksi ehkä hienointa oli pitkästä aikaa puhua naisten juttuja ja juoruilla. Edellisestä kerrasta on jo pikkuisen aikaa.

Yöllä kesti melkoisen pitkään ennen kuin sain unta. Luulen, että vauva oli vaihtanut asentoa ja painoi jotenkin tuossa yläosassa. Minun oli tosi vaikeaa olla missään asennossa ja tuntui että henkeä ahdistaa. Kaivoin laukusta astmalääkkeen, joka on minulla koska satunnaisesti olen saanut sen tyyppisiä oireita. Nyt olo oli niin huono, että päätin kokeilla helpottaisiko se. Ja helpotti... Olen tosin ymmärtänyt, ettei sitä kauhean paljon kannata käyttää raskauden aikana, ilmeisesti saattaa estää supistuksia. No, ehkä tässä kohdassa hyödyt ovat haittoja isommat. Äidin hengitys voi käsittääkseni vaikuttaa vauvan hapensaantiin. Täytyy varmaankin jutella ensi kerralla neuvolassa aiheesta.

Vaikka uni tuli myöhään, oli pakko herätä ajoissa, koska aamulla oli tulossa ostaja myymälleni lipastolle. Sain taas tavaraa pois käsistä ja rahaa vauvakassaan. Kävin myös asunnolla, siellä oli jo paljon listoja paikallaan. Vähän vielä kesken, mutta muutto onkin sovittu ensi viikon lauantaiksi, joten monta päivää aikaa tehdä homma loppuun. Muuton jälkeisenä päivänä sunnuntaina ystäväni tulee purkamaan kanssani tavaroita. Käydään silloin varmaankin läpi astioita ja vaatteita. Toivottavasti saan jonkun muuttoavuista kokoamaan torstaina ostamani lipaston silloin muuttopäivänä. 

Vauva on liikkunut tänään tosi paljon. Tuntuu myös, että pari päivää on ollut itsellä kovin tukalaa. En tiedä johtuuko vauvan asennosta, mutta on tuntunut että vatsaa pingottaa ja ylävatsaan tulee kipeitä tunteita. Yritän vaihdella asentoa paljon, koska se tuntuu lievittävän kipua. Muuten voin fyysisesti aika hyvin ja myös henkisesti on parempi olo kuin vähään aikaan. Tuntuu niin oudolta, että runsaan kuukauden päästä minulla on pieni perhe. Toisaaltaan en malta odottaa, toisaalta jännittää miten kaikki menee.