Tänään tuli täyteen 29 raskausviikkoa eli ensi viikko on pyöreitä viikkoja. Se tarkoittaa, että ensi viikon jälkeen on enää kymmenisen viikkoa jäljellä eli 2,5 kk. Aika on mennyt toisaaltaan nopeasti, toisaaltaan hitaasti. Koen olevani valmis vauvan tuloon. Lähes kaikki hankinnat on myös tehty, joitain juttuja pitää vielä hankkia esim. lääke- ja rasvapuolta, ehkä muutama tuttipullo ja tutti lisää, imetysliivit yms. Kohta voi alkaa myös miettiä sairaalakassia ja kun pääsen muuttamaan, pitää alkaa myös pyykätä.

Tsekkailin netistä mm. Vau.fi-sivulta, että vauva on ensi viikolla 35 cm pitkä ja painaa 1350 g. Tässä vaiheessa vauvan keuhkot ovat lähestulkoon valmiit, aivot kehittävät vielä lisää poimuja. Vauva aukoo silmiään ja hän saattaa hikotella. Vauva alkaa kehittää muistoja eli hänelle voisi soittaa musiikkia, jolla hänet saisi syntymän jälkeen helpommin rauhoittumaan tai rentoutumaan. Pitääkin alkaa miettiä mikä olisi sopiva kappale mitä alkaisin soittaa. Voisi olla ihan hauskaa testata toimiiko tuo, mutta pitää valita kappale josta tykkään ja johon en kyllästy heti. 

Hain eilen asiamiespostista tilaamani liinavaatteet ja kankaan, josta teen makuuhuoneeseen verhot. Paketti maksoi noin 50 euroa ja siinä on neljä pussilakana-tyynyliinasettiä sekä muutama metri kangasta. Ei mielestäni kauhean kallista.

Eiliset juhlat oli ihan mukavat, lähdin kotiin yhdentoista maissa kun olo alkoi tuntua tukalalta. Ehkä olisi pitänyt lähteä jo aiemmin. Oli kuitenkin kiva nähdä tuttuja ja syödä hyvin. Ennen juhlia oli etkot, jossa sain meikin ammattilaisen tekemänä. Hiukset laitoin itse. Katsoessani itsestäni otettua kuvaa, en mielestäni näyttänyt itseltäni ollenkaan. Ehkä se johtuu siitä, että koska olen laihtunut paljon, kasvoni ovat muuttuneet ja silmämeikki oli hyvin vahva ja teki silmistäni tosi ison näköiset. On kuitenkin ihanaa kun pääsee ammattilaisen käsittelyyn.