Eilinen oli todella levoton, pikkuinen nukkui pieniä pätkiä pikkuisen kohotetussa sitterissä. Illalla ystävän vierailun aikana sain häslätä pikkuisen kanssa koko ajan. Onneksi ehdimme vähän vaihtaa kuulumisiakin.

Ystävän lähdettyä tilanne paheni. Vauva itki lohduttomasti ja hamusi rintaa. Luin samassa netistä vinkkejä refluksilapselle. Muutamia mieleen jääneitä: pidä sylissä ja syötä kohoasennossa ja pidä 20 minuuttia syötön jälkeen kohoasennossa, rauhoita ympäristö eli valot pois, telkku sammuksiin, juttele rauhallisesti, laula ja rauhoittele, kapaloi lapsi, pidä syöttöväli 2-3 tuntia äläkä syötä vaikka hamuaisi rintaa, kohota nukkumispaikkaan pääpuoli koholle. Tuttikin kuulemma helpottaa joitain lapsia, meillä ei sitä suostuta syömään. Otin muuten nuo vinkit käyttöön. En enää antanut rintaa ja pidin lapsen lähellä, kohoasennossa jutellen ja laulellen. Kapaloin ja se kyllä alkukitinän jälkeen rauhoitti. Lopulta vauva nukahti ja laitoin sänkyyn, jonka petarin alle olin laittanut pyyhemytyn kohottamaan. Tuin vauvan sekä selkä- että mahapuolelta. Kapaloitu vauva helposti kierähtää varsinkin kun alusta on myös koholla.

Kapalossa vauva nukkui pidempään ja rauhallisemmin. Toki niitä ähinähetkiä tuli edelleen ja ajoittain yritti huitoa käsiä kapalon sisällä. Pikkumies heräsi kolmesti syömään, mutta tosiaan nukkui paremmin ja sikeämmin välit. Syöttötauoilla otin pois kapalosta kun vaihdoin vaipan. Sitten takaisin kapaloon ja rauhoittamista. Jokaisen syötön jälkeen tuli jälleen itku kun hapot tulivat kurkkuun. Kohoasento tuntui kuitenkin vähän helpottavan. Refluksioireista vauvaa ei pidä laittaa mahalleen eikä suositella että vaippaa vaihdettaisiin jaloista nostamalla, jottei mikään paina mahaa. Jossain suositeltiin myös nukuttamaan vasemmalla kyljellä ja niin olen nyt tehnyt. Lasken päiviä lääkäriaikaan, haluaisin niin pian kuin mahdollista kokeilla mahdollista lääkitystä ja saada vauvalle paremman olon. Mutta kapalon nimeen vannon, se näyttäisi helpottavan kivuista kärsivää pientä ja rauhoittaa unta. Suosittelen kokeilemaan!

Äitini tulee illalla käymään, ihan mukavaa...