Huomaa, että pikkuinen kasvaa ja vahvistuu päivä päivältä. Tämän aamun suurin ilo tuli kun vauva liikkui niin, että mahan päälle muodostui hetkellisesti möykky. Useamman kerran liikkeet näkyivät mahan päältä vahvemmin kuin koskaan ennen. Samalla kun koin suurta iloa asiasta, tuntui surulliselta ettei ollut ketään jonka kanssa olisin voinut jakaa asian. Olin jo lähellä lähettää miehelle viestin, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Ei tuollaista asiaa pysty jakamaan tekstarilla, se olisi pitänyt nähdä ja tuntea. Toisekseen mies laittoi eilen viestiä ja vaihdettiin kuulumisia jo silloin. 

Paino oli tänään kilon enemmän kuin neuvolassa viime viikolla. Syytän painonnoususta sokeriarvojen mittausta. Olen yrittänyt mittauspäivinä syödä ainakin osan aterioista mitä mittauksissa on määritelty. Tällaista tahtia ei sovi painon nousta loppuaikana, muuten ollaan lähtötilanteessa. No joo, jos paino nousisi klon viikossa, olisin synnytyshetkellä vasta siinä painossa kun raskaus alkoi, joten eihän se katastrofi olisi kuitenkaan. Mutta painonlasku on vaikuttanut myönteisesti polviongelmiini, enkä haluaisi niiden tulevan takaisin. 

Katselin netissä minkälaisia hankintalistoja ihmiset ovat tehneet vauvaa varten. Päätin, etten osta läheskään kaikkea mitä ihmiset ovat hankkineet. Yritän pitää järjen päässä ja katson sitten kun vauva on syntynyt tarvitsenko jotain lisää. Uskoisin, että joku läheisistäni voisi käydä puolestani hankkimassa puuttuvia jos itse en jostain syystä kykenisi. Ostoksista tuli mieleen, että pitäisi käydä myös ruokakaupassa ostamassa perustarvikkeet uuteen kotiin. Siis jauhot, sokerit, makaroonit, riisit yms. Ainoa mitä erotessa taisi tulla mukaan oli täysi paketti teetä. Haluaisin ostaa myös muutaman joululahjan läheisille, ei ole kauheasti mitään hankittuna.

Luulen, etten pääse jouluksi uuteen kotiin. Vaikka remontti onkin edennyt, näyttää siltä ettei se etene niin nopeasti, että olisi mahdollista päästä tällä viikolla muuttamaan. Täytyy siis henkisesti valmistautua olemaan täällä joulun yli. Harmittaa, mutta ehkä se on pieni asia kokonaisuudessa. Tänään jatkavat taas remonttia, mutta todennäköisesti vaatii sen lisäksi vielä 3-4 päivää lisää ennen kuin asuntoon voi muuttaa. Ja voisin kuvitella, että läheisilläni on näin joulun alla muutakin tekemistä kuin laittaa asuntoa kuntoon. En tiedä miten pystyisin heille osoittamaan kiitollisuuteni tästä kaikesta.