Nyt kun on viime aikoina tullut surffailtua paljon netissä, olen törmännyt kaikenlaiseen. Nyt vastaan tuli Doppler-laite, jolla voi itse kuunnella vauvan sydänääniä viikosta 12 alkaen. Laite vaikuttaa mielenkiintoiselta ja yksi malli jonka löysin, maksaisi noin 37 euroa. Laitteen voi kytkeä tietokoneeseen ja jopa nauhoittaa sydänääniä. Enpä todellakaan tiennyt, että tuollaisia laitteita on tarjolla. Pistän kyllä ehdottomasti harkintaan, sillä uskoisin sen tuovan mielenrauhaa silloin kun on oireeton aika eikä vielä tunnu vauvan liikkeitäkään. Lueskelin myös ihmisten käyttökokemuksia ja pääsääntöisesti porukka tuntui olevan doppleriinsa todella tyytyväisiä. Suurimmat ongelmat mitä oli ollut, oli oikean kuuntelupaikan löytäminen. Ilmeisesti kuuntelupaikka on melko alhaalla alavatsassa. Voisin kuvitella, että esim. kohdun asennolla on merkitystä siinä miten äänet kuuluvat ja milloin.

Doppler menee siis hankintalistalle, jota tosin vielä ei ole. Ajattelin tässä jo melko lähiaikoina tehdä jonkinlaisen hankintalistan. Listan tekeminen auttaa myös hahmottamaan hieman kustannuksia. Netistä löytyy jo monia valmiita listoja, joten ajattelin ottaa muutaman erilaisen pohjaksi ja rakentaa niistä sitten oman listan. Sikiöseulonnan jälkeen sitä voikin jo aloittaa pikkuhiljaa sitten suunnittelemaan ostettavia, jonkin verran meillä onkin tavaraa valmiiksikin.

Tämän kirjoittelun olen kokenut hyväksi, saan purettua ajatuksia enkä hengästytä miestäni jatkuvilla vauvajutuilla. Ajattelin, että nämä blogikirjoitukset voisi sitten koostaa päiväkirjaksi kun kaikki on ohi. Tällä hetkellä blogillani ei ilmeisesti ole yhtään lukijoita, ainakaan google analytics ei ollut tunnistanut kuin muutaman vierailun ja jotenkin tuntuu, että nekin on näitä omia vierailujani. Se ei tietenkään kauheasti haittaa, sillä ensisijaisesti perustin tämän blogin itseäni varten. Jos sitten jossain vaiheessa joku tänne eksyy ja saa tästä itselleen jotain, se on vain plussaa kaiken päälle. Hieman olen ihmetellyt tätä Vuodatusta siinä mielessä, etten ole keksinyt miten tästä löytyy muita blogeja. Mielestäni kategorioiden perusteella voi hakea blogeja, mutta se näyttää vain hyvin rajatusti niitä. Lisäksi olen miettinyt, että miten tuon kategorian saa määriteltyä blogille, ainakaan minulla ei ole sellaista paikkaa asetuksissa mistä sen voi asettaa. Oma blogini ei myöskään koskaan näy niissä uusimmissa blogeissa, en tiedä miten niihin pääsee. No, ehkä kaikki selviää joskus, nyt jatkan kirjoittelua vanhaan malliin...